Premiär i Nybroån

Äntligen var det återigen dags för premiär i Nybroån. Jag och fiskekompisen Peter hade den stora glädjen att vara inbjudna gäster. I vanlig ordning så var det samling vid deras klubbvilla nere vid vattnet innan fisket inleddes.
Då det var kallt i vattnet så var stretegin för dagen att försöka komma ned rejält. P står med härligt böjt spö i tredje kastet.
Fint ! Härlig inledning.
Men................ Peter tyckte at den såg gul ut. Jo, den hade prickar, men var grön. Han har fått en gädda på en laxfluga ( Cascade). Fisken i övrigt var en fin fisk strax inunder fyra kilo. Jag schabblade till landningen och fisken simmade vidare.
I övrigt kom det upp en handfull fiskar innan lunch.
Efter lunch så förflyttade vi oss lite uppströms.
Äntligen var det min tur att stå med böjt spö. Men..................... det kändes lite konstigt. Jomenvisst, även min fisk såg gul ut. Helt annan fluga än Peters.
Vilka öringspecialister vi är !!! Gädda på öringpremiären.
En halvtimme senare så var det dags igen , men då faktiskt rätt art. Utlekt och retur, men ändå gott att ha fångat årets första.
Nu känns det som om våren är i antågande och det blir spännande att se hur säsongen utvecklas efter denna rejäla vinter.

No comments: