Åter dom spenat, eller ?


Fin kväll, bra rörelse ,färg och till att börja med själv på revet.
Längst ut i kastet kliver den på. Känns direkt att det är stor fisk. Den är inte helt trött och gör inte riktigt som jag vill.
Så smånningom kommer den in till kanten. Vid avkrokningen ser jag att kroken är deformerad bortom användbarhet.
Vilken ståltråd jag använder ? Eagle Claw stl 4. Inte det vekaste på marknaden.
Under fighten så har en gästande sportfiskare från annan nation närmat sig. Hans mobil åker upp och 10 min senare är jag övermannad och omringad av Hans, Fritz und Helga............
Fascinerande att de är närgångna på ett sätt som jag i princip bara tillåter min fru att vara.
7 tyskar bokstavligen omringar mig, samtliga inom kasthåll.
Avskedrepliken är given:
- We didn´t start the bloody war !

Kvällsfisken

Känsliga läsare varnas: I text och bild kan det vid mycket sällsynta tillfälle förekomma blank fisk som faktiskt gör sig väl på middagsbordet. Detta var ett sådant sällsynt tillfälle. Lätt vågkrus. Svanar som ser nästan självlysande ut då de belyses av den fallande solen.
Som vanligt vid kvällsfiske så här års så var det för mig en kamp mot klockan. Det såg ju ändå rätt så bra ut. T.om svanarna hade vänligheten att flytta sig för min skull så att jag kunde fiska av revet.
Fisken högg mycket kontant där botten grundar upp. For till väders och allt det där som jag älskar att hata.
Och resten är historia som det heter..
Nåväl ,årets åttonde fisk landad. Första med hem. Brukar vara 1:10 eller 1:12. Bilden är inte helt rättvisande den är inte riktigt så mager som bilden ger sken av.
Intressant är dock att den vid rensning hade en tobis i magen. Lite tidigt för det, men inte mig emot.

Sverige vs Danmark


Det svenska laget hade försovit sig och det ser tufft ut. Det svenska laget anländer precis i tid till att se det danska laget returnera 0 - 3 fisken. Enligt det danska laget så hade de två föregående fiskarna bestått av småblänkare.
Det svenska laget drar igång med det tunga artelleriet och bestyckar spöet med 25 grams brassedrag. Ser tungt ut då vinden kommer besvärande starkt från sidan.
Helt ute i full kastlängd kommer så kvittensen på den vinnande strategin en s.k slänkare har gapat över betet.
Danmark gratulerar.
Hemliga vapnet tages fram dvs kaffe. Efter kaffet behagar ytterligare en slänkare att gapa stort. Danmark gratulerar inte.
Ytterligare omgång kaffe samt en omgång doping dvs cigg.
Och ja; där sitter vinnarfisken. Förvisso en färgad men en STOR sådan. På 70 meters längd börjar Sverige känna att det faktiskt är riktigt tungt.
Danmark skakar på huvudet och går hem.

Välj själv då !!!

Ja ,så har det i alla känts under större delen av februari. När det väl har blåst så har det varit för mycket eller för lite, ja ni vet.......... Det kan ju absolut inte handla om killen som håller i spöet.
Med risk för att havsöringens gud tycker att jag smädar; det känns ändå som om det håller på att lossna. Den gågna helgens fiske har givet kontakt x flera. Men om det inte har varit för litet så har det varit för magert eller, ja ni vet ............
Det är ju fler än jag som vill ut dessa dagar. Det tar sig lite lustiga uttryck dock när andra fiskare stolpar ned i vattnet framför en under pågående fiske. Och det är klart med tanke på att fisket inte var bättre så kunde det kvitta. Hade det varit riktigt hett så är det dock förenat med risk att man man får ett Snaps i skallen
En glad nyhet är ju att vattentempen är på väg upp. Enligt J som mätte idag är tempen fem grader.