Nollan spräckt

Helgen ägnades åt en hel del logistisk verksamhet. Hämtning, lämning på diverse barnaktiviter.
Dock inledde jag en Petri broder i frestelse då förutsättningarna på lördagen såg goda ut.
Den var inte stor, men blank, och jo lite bra kändes det att det bara var jag som fick fisk där och då på detta komprimerade stressfiske.
Men bättre tider skall komma för oss alla.

Optimistfiske ( eller än är inte den sista idioten född)


Jo, jag borde ju nog har förstått, men man kan ju aldrig riktigt veta. Vattenståndet var extremt lågt. På bilden så ser man den ljusa linjen där normalvattenståndet går.

Fördelen ? Man är ju åtminstone själv på revet och man får ruskigt långa kast.
Men faktiskt så upptäckte jag två tappra själar på grannrevet, Som sagt var; än är inte siste...................

Nya sanningar

Nej , nollan är kvar.
Men i helgen mötte jag två Petri bröder. De hade under söndagen observerat ett intressant fenomen. Vakande öring, nära land. Valet var givet.
De fiskade på öringarna med märlimitationer tills dess att de blev blå. Ingen kontakt.
Vid en paus så observerade en av dessa gentlemen en mindre svart insekt på vattenytan. Ytan bröts av vakande fisk.
Jo, man skall nog ha ett starkt självförtroende om man i januari månad fiskar havsöring med torrfluga. Tydligtvis med viss framgång.
Intressant att koppla ihop detta med den trosvissa bleking som hävdade att det bara var svartröda flugor som gällde.

Kulfiske


Ja, eller åtminstone fiske med dobb och fluga. Fantastisk morgon att dela med sonen. Det som däremot inte var fantastiskt var ju avsaknaden av fisk. Börjar att kännas besvärande med tre bomturer i bagaget.

Det var ju iofs en kille som fick icke mindre än 6 fiskar under tiden vi stod där. Jag bestämde mig för att bita huvudet av skammen. Svart och röd fluga var det som användes, och det enda gångbara enligt mannen.

Vi borde nog återinföra visumregler för Skåne.

Premiärfiske=Skitfiske=Stormfiske


Ja, i alla fall denna premiär. Det blåste som sagt rejält om öronen.

Visst är det lustigt hur vi som sprtfiskare efterhand reviderar vår målsättning för en god tur. Först menade jag att jag nöjde mig med en ganska liten blänkare, därefter kom jag fram till att en raga hade varit helt okej. Efter ytterligare ett par timmar så hade det räckt med kontakt.

Slutligen så blev jag ganska nöjd med att få se en rejäl blänkare som fiskebroder hade tagit av daga medans jag fortfarande låg och trynade. Och det var ju så spännande det blev.

Vad jag däremot inte kan förstå är varför man bonkar riktiga ärkeragor. Nej , jag vet det är ju lagligt osv, men varför? Smaken? Utseendet?Kampen? Jag tycker att ni skall skämmas !

Slutligen så kan jag berätta att en mig närstående tillsyningsman ser till att hålla polismyndigheten stadigvarande uppdaterad på hur man utreder brott mot fiskelagstiftningen.

Ha koll, förändringen från sportfiskare till tjuvfiskare är inte kul.